BUKU MAGNET

Diiklankan pada Nov 04, 2013 | Hits: 426
 
Rating: 0 ( 0 Votes)

Adakah anda peduli dengan hidup anda sekeluarga hari ini samada banyak menarik kebahagiaan, kekayaan, kejayaan dan keberkatan atau sebaliknya?

Masalah lebih 90% di luar sana adalah sama seperti masalah saya satu masa dahulu, saya dahulu hidup penuh dengan tekanan, banyak masalah, suka bersangka buruk dan sakit hati melihat orang lain berjaya serta selalu berfikiran sempit tentang definasi kaya & berjaya.

 

Saya selalu fikir, buat apa kaya, nanti lupa diri, buat apa kaya, nanti hati tak senang. Tapi kemudian saya dapati, rupanya masalah lupa diri dan hati tak senang, bukanlah terletak kepada siapa kaya atau miskin, ramai yang tidak kaya pun ada situasi yang sama, hati tak senang, dengki, khianat, busuk hati, suka melihat orang lain jatuh adalah sifat dan sikap mereka yang MINDA MISKIN, bukan miskin pada harta atau wang tetapi sikap dan jiwanya miskin.

 

Saya pernah mengalami hidup yang penuh masalah samada bila satu ketika dahulu saya tidak ada duit dan selalu gagal dalam perniagaan atau kemudian bila saya mula meningkat perniagaan saya, tetapi saya tidak rasai kebahagiaan dan ketenangan. Saya tidak cukup masa dan masalah sepeti mengekori saya.

Tetapi segalanya mula berubah sejak tahun 2008 apabila saya mula memahami prinsip MINDA KAYA & JIWA KAYA, saya mula memahami tentang sedikit sebanyak mengenai riwayat hadis Rasulullah saw, Tuhan mengikut sangkaan hambaNya. Barulah saya faham bahawa apa sahaja yang kita fikirkan dan rasa di dalam hati merupakan satu bentuk DOA dan Tuhan menilik hati-hati manusia setiap masa. Saya mula memahami tentang formula bagi menarik kebahagiaan, kejayaan dan keberkatan ke dalam hidup saya.

 

Bila saya mula memperbaiki 4 jenis Magnet atau Tarikan pada diri saya, iaitu Magnet Fikiran, Magnet Hati, Magnet Kata-kata dan Magnet Amalan (Perbuatan), Alhamdulillah saya dapati hidup saya mula berubah secara luar biasa. Saya bukan sahaja lebih tenang dan bahagia, sentiasa senyum dan ceria tetapi saya dapati hidup saya, kewangan saya, perhubungan saya dengan keluarga saya, semuanya menjadi lebih baik secara luar biasa. Ilmu dan pengalaman ini tidak pernah diajar di sekolah dan saya merasakan sekiranya semua orang mula memahami formula ini, hidup mereka akan lebih luar biasa di dalam mencapai kebahagiaan, ketenangan dan kejayaan. Ramai orang skeptikal dengan perkara yang mereka tidak tahu dan ramai orang lebih mudah percaya perkara yang negatif sebab itu “menyenangkan” hati mereka. Sebenarnya, kadang-kadang apa yang kita tidak tahu atau tidak ambil tahu itu mungkin adalah punca perubahan hidup kita

 

sebarang pertanyaan untuk join BELLYNA PARTNERSHIP MEMBER : boleh msg kak lina sini https://www.facebook.com/messages/Azlina-Gha zali-Bellyna-Owner/


boleh like PERSONAL PAGE KAK LINA: https://www.facebook.com/pages/Azlina-Ghazal i-Bellyna-Owner/157067111107753?fref=ts


ATAU INBOX Kak Lina untuk semua produk kecantikan dan kesihatan di sini: http://www.facebook.com/messages/Bellyna-Bou tique-Online


UNTUK Memudahkan ORDER boleh summit order di sini : https://www.facebook.com/messages/BellynaOrd erTracking


NYATAKAN : 1.order 2.Nama penuh , no tel , alamat pos , tarikh bank in beserta slip


sekiranya anda dropship:= masukan nama pengirm ..


 

&nbs p;

Hantar komen

Sila log masuk untuk membolehkan anda menghantar komen.