40 Soalan Sebelum Anda Membeli Rumah Di Malaysia?

Diiklankan pada Sep 27, 2014 | Hits: 340
 
Rating: 0 ( 0 Votes)

Kita semua tahu yang hartanah merupakan salah satu pelaburan yang bagus dan menguntungkan.

Ramai yang telah menjana wang dan mendapat keuntungan yang besar melalui pelaburan hartanah. Jumlah keuntungan itu mencecah puluhan ribu, ratusan ribu dan malah jutaan ringgit!

Bukan itu sahaja, wang dan keuntungan yang diperolehi ini selalunya merupakan keuntungan pelaburan yang terbesar dalam hidup kita!

Malangnya, dalam keindahan ini, ramai juga orang yang telah menanggung kerugian besar kerana melabur di dalam hartanah. Mereka bukan saja menanggung kerugian besar, malah terkena tipu dan terpaksa menanggung beban seperti hartanah tersangkut atau tidak dapat mengambil alih rumah lelong yang dibeli kerana rumah tersebut masih didiami oleh orang lain.

Kadangkala, masalah-masalah yang timbul ini menjadi begitu besar sehinggakan menganggu kesihatan dan kehidupan! Malah, ada juga pasangan yang hampir bercerai kerana tersilap melabur di dalam hartanah!

Walaupun terdapat banyak sebab mengapa mereka kecundang ketika melabur di dalam hartanah, salah satu sebab utamanya ialah kerana mereka tersilap langkah yang melibatkan undang-undang hartanah.

Sebenarnya terdapat tiga elemen di dalam pelaburan hartanah:

Fizikal
Kewanga n
Keperluan undang-undang

http://www.ipindisini .com/?p=34

Hantar komen

Sila log masuk untuk membolehkan anda menghantar komen.


 

Iklan Berkaitan

Perunding Hartanah

Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur

hartanah berdaftar...

Wilayah Persekutuan